მომზადების წესი: ფქვილის გარდა, ყველა ინგრედიენტი შევურიოთ ერთ დიდ თასში. შემდეგ თანდათანობით ვამატოთ ფქვილი. მოვზილოთ ელასტიური, პრიალა ცომი, რომელიც არ ეკრობა არც ხელს, არც მაგიდას. სულ ესაა! შემდეგ ჩვეულებრივად გავაბრტყელოთ, გამოვჭრათ და მოვახვიოთ პელმენი ან ვარენიკი. გამოდის დაახლოებით 1 კგ ცომი.
მე მიცდია არაჩვეულებრივი გემო აქვს არსებობს მხოლოდ დაგაზული ჩვეულებრივი წყალი და არც სოდის გემო აქვს. აფუშფუშებს მშვენივრად ხაჭაპურის ცომიც მომიზელია ასე
საინტერესოა, აბა ვცდი პილმენებისთვის!!! აი ხინკალს რაც შეეხება ექსპერიმენტების გარეშე უფრო მომწონს ჩვეულებრივი ცომი, ფქვილი, წყალი მარილი... ვინც სახამებელს ამატებს კი პრიალებს, მაგრამ კბილებზე ეკრობა ასეთი ცომი და გემოშიც იგრძნობა (რესტორნებშია ხშირად ასეთი) :) )