მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ხინკალი / khinkali - xinkali
2014-07-22, 4:40 PM |
შემადგენლობა:
ღორის ხორცი - 1 კგ. (ან ცხვრის ხორცი)
ხახვი - 5 თავი,
კვერცხი - 1 ცალი,
მწვანილი - გემოვნებით.
პილპილი - გემოვნებით.
მარილი - გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ხახვი, ღორის ხორცი (ან ცხვრის) დავჭრათ ნაჭრებად და გავატაროთ ხორცსაკებ მანქანაში.
ხორცის ფარშს შევურიოთ: პილპილი, მარილი,ოხრახუში, ქინძი, ქონდარი,
დავამატოთ თბილი წყალი.(1 ჭიქა)
ცომი უნდა მოვზილოთ მაგარი.
ნახევარ ლიტრ წყალში ჩავყაროთ მარილი, დავამატოთ კვერცხი და ფქვილი,
კარგად მოვზილოთ და დავაბრტყელოთ.
ჭიქით გამოვჭრათ რგოლები,
თითოეულ ცომზე დავაწყოთ 1 ს/კ ხორცი, შემოვუკეცოთ ნაპირები, რაც შეიძლება წვრილი ნაოჭებით.
ხინკლები ჩავყაროთ ადუღებულ მარილიან წყალში.
როცა ხინკალი ამოტივტივდება, ვადუღოთ კიდევ 5 წუთი.
ბოლოს ამოვაწყოთ ხინკლები თეფშზე, ისე რომ არ დაიშალოს,
მოვაყაროთ პილპილი.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |