Загрузка...
ალუბლის ნამცხვარი / alubalis namcxvari - რეცეპტები ქართულად - Kulinaria.Auf.Ge - კულინარიის სამყარო
მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად [ მასალის დამატება ]

ალუბლის ნამცხვარი / alubalis namcxvari


2014-07-22, 4:27 PM

www.auf.ge -

შემადგენლობა:
200 გრ.მარგარინი ან კარაქი, (გაგრილებული)
200 გრ.არაჟანი,
3 ჩ.ჭ ფქვილი,
0,5 ჩ.ჭ სოდა,

მოვამზადოთ კრემი:
გავთქვიფოთ ბეზე, (3 კვერცხის ცილით და 0,5 ჩ.ჭ.შაქრით)
გოგლი–მოგლი (3 კვერცხის გულით და 0,5 ჩ.ჭ. შაქრით)
დავამატოთ რძე და ნაღების ფხვნილი,
შევურიოთ ბეზეს და გავაჩეროთ მაცივარში 30 წთ.
ვაწყობთ ნამცხვარს პირამიდისებურად:
ჯერ 5 ცალი მილი დავდოთ გადავუსვათ კრემი,
შემდგომ 4 ცალი და ასე ბოლომდე.
გავაჩეროთ 1 ღამე მაცივარში.
მოვრთოთ სურვილისამებრ.

კრემის მასალა
3 ცალი კვერცხი,
1 ჩ.ჭ. შაქარი,
1 ჩ.ჭ ნაღების ფხვნილი,
¾ ჩ.ჭ. ნიგოზი, (მსხვილად დაჭრილი)
გარგრის კომფიტიური ან ხილფაფა,
800 გრ. კურკა გამოცლილი ალუბალი.

მომზადების წესი:
გავცრათ ფქვილი და სოდა, დავახეხოთ ცივი მარგარინი, მასა ვაქციოთ ნამცეცებად,
დავამატოთ არაჟანი, მოვზილოთ ცომი, დავყოთ 15 ნაწილად და შევინახოთ მაცივარში 2 საათით.
თითოეული ცომის ნაჭერი გავშალოთ 20-25 სმ. სიგრძეზე და 7-8 სმ. სიგანეზე, ფუნჯით გადავუსვათ გარგლის კონფიტიური, მოვაყაროთ ნიგოზის ნაწილი, ზემოდან დავალაგოთ ალუბლები და მოვუკრათ ცომს პირი.
გამოგვივა მილისებრი ფორმის ნაწარმი, ასე გავიმეოროთ დანარჩენი ცომის ნაწილებით.
გამოვაცხოთ ჯერ 7 ნაჭერი, შემდგომ დანარჩენი.
ვაცხოთ 200-220 გრადუსზე, ცომის ძირის ფერის შეცვლამდე.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება - დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: rogor, rogor movamzado, როგორ მოვამზადო, როგორ, receptebi, kulinaria, რეცეპტები, mzareuli, კულინარია, მზარეული
ნანახია: 372 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
მოგვიწონეთ სოც. ქსელზე
შესვლის ფორმა
სტატისტიკა









სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0