Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

ალუბლის ფუნთუშა ქიშმიშით / alubalis funtusha qishmishit
2014-07-22, 10:31 AM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
საფუარი - 14 გრ.
შაქარი - 100 გრ.
კარდამონი - 1 ჩ/კ
ფქვილი - 700 გრ.
კარაქი - 125 გრ.
კვერცხი - 2 ცალი,
ქიშმიში - 75 გრ.
ალუბალი - 75 გრ.
წყალი - 225 მლ.

მომზადების წესი:
გავხსნათ საფუარი, კარდამონი, შაქარი 10 კოვზი და ფქვილი 225 გრ.
225 მლ. წყლით ავავსოთ ქვაბი,
ჩავაგდოთ კარაქი და დავადგათ გაზზე გასადნობად.(მასა არ უნდა იყოს ძალიან ცხელი)
შემდგომ ავთქვიფოთ მიქსერით,
დავამატოთ 1 კვერცხი, (მთლიანად) მეორე კვერცხი (მხოლოდ გული) და 75 გრ. ფქვილი,
ვთქვეფთ 2 წთ.
დავამატოთ 375 გრ. ფქვილი და ამ მასით მოვზილოთ ცომი.
საჭიროებისამებრ შეგვიძლია დავამატოთ 35 გრ. ფქვილი.
მთლიანი ცომისგან გავაკეთოთ მოზრდი ბურთულა, ჩავდოთ კარაქწასმულ ჯამში და ამოსასვლელად მოვათავსოთ თბილ ადგილას 1 სთ.
ამოსულ ცომს შევაზილოთ ქიშმიში და ალუბლის ჩირი,
ცომი გავყოთ 25 ნაწილად და დავტოვოთ 15 წთ.
ცომისაგან გავაკეთოთ პატარა ბურთები,
დავაწყოთ თასზე და გავაჩეროთ 40 წთ.( ფუნთუშები უნდა აფუვდეს)
შემდგომ ფუნთუშებს წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის ცილა და ვაცხოთ ღუმელში 190 გრ-ზე 20-25 წუთის განმავლობაში.
გამომცხვარ ფუნთუშებს მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: მზარეული, კულინარია, mzareuli, რეცეპტები, kulinaria, receptebi, როგორ, როგორ მოვამზადო, rogor movamzado, rogor ნანახია: 1169 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]