მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ერბო კვერცხი პომიდვრით - შაკშუკა / erbo kverckhi pomidvrit - shakshuka
2017-07-10, 10:08 AM |
შემადგენლობა:
4 კვერცხი
2 პომიდორი
1 ხახვი
70 გრ. წითელი ან მწვანე ბულგარული
60 გრ. ფეტა
15 გრ. ოხრახუში
1 კბილი ნიორი
60 მლ. ზეთი
წითელი წიწაკა და ორეგანო გემოვნებით
მომზადების წესი:
მოვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე ნახევარმთვარეებად (თხლად) დაჭრილი ხახვი, 5 წუთის შემდეგ დავამატოთ ასევე დაჭრილი ბულგარული და თხლად დაჭრილი ან დაჭყლეტილი ნიორი.
კიდევ 5 წუთის შემდეგ წვრილ კუბებად დაჭრილი პომიდორი გულებიანად, დავამატოთ სუნელები შევაზავოთ მარილით.
გადავიტანოთ ისეთ ფორმაში ან ტაფაში, რომლის ღუმელში შედგმაც შეიძლება. გავაკეთოთ 4 პატარა ორმო და ჩავტეხოთ 4 კვერცხი სხვადასხვა ადგილას, მოვაყაროთ დატეხილი ფეტა და შევდგათ ღუმელში 3 წუთით ან კვერცხის მომზადების სასურველ დონემდე.
რეცეპტის ავტორი — ირკა ქელეხსაშვილი
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |