მომზადების წესი:
ლიმონის ან ფორთოხლის ცედრა მომზადების წესი - თასში მოათავსეთ გაცრილი ფქვილი. დაამატეთ მარილი. სურვილის შემთხვევაში 1-2 კოვზი შაქარიც. შემდეგ დაამატეთ კვერცხი და კარგად აურიეთ. ნაწილ-ნაწილ დაასხით ცივი რძე და წყალი, თან ურიეთ. დაამატეთ გამდნარი კარაქი, ცედრა ან ვანილი. ათქვიფეთ, რათა კრემოვანი, ერთგვაროვანი კონსისტენციის ცომი მიიღოთ. სასურველია დაასვენოთ 1 საათი.
ტაფა გააცხელეთ საშუალოზე ოდნავ მაღალ ცეცხლზე. წაუსვით ცოტა ცხიმი, დაასხით ცომი და სწრაფად დაატრიალეთ აქეთ-იქით, რომ ცომი თანაბრად და თხლად განაწილდეს მთლიან ზედაპირზე. როცა ერთი მხრიდან გამოცხვება, გადმოაბრუნეთ მეორე მხარეს და იქამდე აცხვეთ, სანამ ტაფას ადვილად არ მოსცილდება.
მზა კრეპებს მოაფრქვიეთ პუდრა და ჩაუდეთ სასურველი გულსართი. თუ მარილიანი გულსართის ჩადებას გეგმავთ, ცედრას, შაქარს და პუდრას ნუ დაამატებთ.
გამოდის დაახლოებით 25 საშუალო ზომის კრეპი.