Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

ვარენიკი ალუბლით / vareniki alublit
2014-07-05, 7:24 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
200 გრ + 1 ს.კ. შაქარი
600 გრ ალუბალი
1 ჭიქა ფქვილი
მარილი გემოვნებით
2 კვერცხი
1/2 ჭიქა წყალი

მომზადების წესი:
ფქვილი გავცრათ მაგიდაზე. ფქვილის შუაში გავაკეთოთ ჩაღრმავება და დავამატოთ 1 კვერცხი, 1 ს.კ. შაქარი, მწიკვი მარილი. ჩავასხათ 1/2 ჭიქა წყალი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. გადავაფაროთ ჩაის ტილო და გავაჩეროთ 30 წთ-ი.

ალუბალს გამოვაცალოთ კურკები, შევურიოთ დარჩენილი შაქარი ალუბალს.

ფქვილ მოყრილ მაგიდაზე გავაბრტყელოთ ცომი. ჭიქის საშვალებით ცომი დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებად, დიამეტრით 7 სმ-ი. თითოეული ცომის შუაში ჩავდოთ ალუბალი, ცომს ნაპირზე წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი. გადავკეცოთ ცომი შუაზე და შევკრათ ცომის ნაპირები სველი ხელით. მარილიან ადუღებულ წყალში ჩავყაროთ მომზადებული ვარენიკები, ვხარშოთ მანამდე სანამ არ ამოვა წყლის ზედაპირზე. შეგიძლიათ მიირთვათ არაჟნით ან გამდნარი კარაქით.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: მზარეული, კულინარია, mzareuli, რეცეპტები, kulinaria, samzareulo, gemrieli kerdzebi, გემრიელი კერძები, receptebi, სამზარეულო ნანახია: 1231 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]