Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

კუჭმაჭი - ცხარე და არომატული / kuchmachi - ckhare da aromatuli
2014-06-27, 6:49 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
ქუნჯუთის მარცვლები - 1 ს.კ.
სტაფილო - 2 ცალი
ხის ან ქამა სოკო - 100 გრ
წითელი და მწვანე ტკბილი (ბულგარული) წიწაკა - თითო ცალი
დაკონსერვებული ბამბუკი - 150 გრ (შეგიძლიათ შეცვალოთ გახეხილი ბოლოკით)
მწარე წიწაკა - 1 ცალი
ქათმის ფილე - 300 გრ
მცენარეული ზეთი - 3 ს.კ.
თეთრი მშრალი ღვინო - 3 ს.კ.
ქათმის ბულიონი - 125 გრ (შეგიძლიათ მოამზადოთ ბულიონის კუბიკით)
სოიის სოუსი - 3 ს.კ.
მარილი, დაფქული წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი:
ღორის გულ-ღვიძლი მოვხარშოთ, მოვაყაროთ მარილი და გავაციოთ.
ნიგოზი, ნიორი, ხმელი და ახალი ქინძი ერთად დავნაყოთ. დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაფქული ყვითელი ყვავილი, ხმელი ქონდარი, უცხო სუნელი, მარილი და წიწაკა. სანელებლებიან მასას დავასხათ ცოტა ძმარი და კარგად ავზილოთ. საქონლის გულ-ღვიძლი წვრილად დავჭრათ ავურიოთ მომზადებული საკმაზი და ბროწეულის მარცვლები. გემოვნებით კიდევ დავუმატოთ ძმარი, მარილი და წიწაკა.

რჩევა
კუჭმაჭი შეგვიძლია მოვამზადოთ როგორც ღორის, ასევე საქონლის გულ-ღვიძლისაგან. ორიგინალურია ფრინველის გულ-ღვიძლის კუჭმაჭი. ვეგეტარიანელებს ვურჩევთმ, ეს კერძი მოხარშულ სოკოთი მოამზადონ.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: სამზარეულო, გემრიელი კერძები, receptebi, samzareulo, gemrieli kerdzebi, რეცეპტები, kulinaria, mzareuli, მზარეული, კულინარია ნანახია: 1739 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]