მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
პამიდვრის ტარტატენი / pamidvris tartateni
2014-07-02, 3:40 PM |
შემადგენლობა:
2 ფენა ფენოვანი ცომი
4 ცალი პამიდორი (400 გ)
1 კბილი ნიორი
4 ღერი ქონდარი
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
1 ს.კ. შაქარი
30 გ თხელ ფენებად დაჭრილი პარმეზანი
2 ს.კ. ლიმონის წვენი
მარილი, პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ცომის ფენები 2-3 მმ სისქეზე გავაბრტყელოთ. ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი, დავაწყოთ შუა-შუა გაჭრილი პამიდვრები და მოვაყაროთ შაქარი. 30 წამის განმავლობაში მაღალ ცეცხლზე შევბრაწოთ. დაკეპილი ნიორი და წვრილად დაჭრილი ქონდრის ნახევარი პამიდვრებს მოვაყაროთ. პამიდვრებზე გადავაფაროთ ცომის ფენები, დავჩხვლიტოთ ჩანგლით და 220 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში გამოვაცხოთ. ტარტი ამოვაბრუნოთ, მოვაყაროთ ყველი, დარჩენილი ქონდარი, მარილი და პილპილი, მოვასხათ ლიმონის წვენი.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |