მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
მოხარშული ბეზეს კრემი ტორტებისთვის / mokharshuli bezes kremi tortebistvis
2014-06-28, 7:46 PM |
შემადგენლობა:
კვერცხის ცილა 4
შაქარი 150 გ
მარილი მწიკვი
ვანილი
ლიმონის წვენი 1 ჩ.კ
მომზადების წესი:
ქვაბში ავადუღოთ წყალი. ზემოდან დავდგათ თასი, როემლშიც კრემს მოვამზადებთ. მისი ძირი არ უნდა ეხებოდეს მდუღარე წყალს. მოვათავსოთ თასში ცილა, მწიკვი მარილი, ლიმონის წვენი და დავიწყოთ თქვეფა. როცა მასა აქაფდება და დავამატოთ შაქარი, ვანილი და განვაგრძოთ თქვეფა დაახლოებით 10 წუთი მაინც.
შაქარი დადნება, ბეზე გახდება პრიალა, ძალიან სქელი და წელვადი.
გადმოვიღოთ ორთქლიდან და ვთქვიფოთ კიდევ 2-3 წუთი. გამოყენებამდე კრემი გავაციოთ.
მიღებული კრემი შეგვიძლია გამოვიყენოთ სხვადასხვა დესერტებისთვის: ტარტალეტკისთვის, ტორტის მოსართავად და ა.შ. ის არ კარგავს ფორმას, მსუბუქია და გემრიელი.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |