მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ნიგვზით ფარშირებული სიბასი
2013-02-16, 11:17 AM |
შემადგენლობა:
3 ცალი სიბასი,
1 დიდი ლიმონის ცედრა და წვენი,
50 გ ოხრახუში, 5
0 გ ტარხუნა (ან 1-2 ს.კ. ხმელი ტარხუნა),
30 გ დაფხვნილი პური,
60 გ დარბილებული კარაქი,
80 გ დაფქული ნუში,
მარილი, პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
სიბასი გავასუფთავოთ და ფრთხილად ამოვაცალოთ ფხები. წვრილად დაჭრილ ოხრახუშს ავურიოთ ლიმონის წვენი და ცედრა, ტარხუნა, პურის ნაფხვენი, ნუში და კარაქი. ამ ნარევით ამოვავსოთ თევზი და შევკრათ ძაფით. თევზი მოვათავსოთ ქაღალდჩაფენილ, კარაქწასმულ თუნუქის ფურცელზე და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთის განმავლობაში შევწვათ.
3 ცალი სიბასი,
1 დიდი ლიმონის ცედრა და წვენი,
50 გ ოხრახუში, 5
0 გ ტარხუნა (ან 1-2 ს.კ. ხმელი ტარხუნა),
30 გ დაფხვნილი პური,
60 გ დარბილებული კარაქი,
80 გ დაფქული ნუში,
მარილი, პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
სიბასი გავასუფთავოთ და ფრთხილად ამოვაცალოთ ფხები. წვრილად დაჭრილ ოხრახუშს ავურიოთ ლიმონის წვენი და ცედრა, ტარხუნა, პურის ნაფხვენი, ნუში და კარაქი. ამ ნარევით ამოვავსოთ თევზი და შევკრათ ძაფით. თევზი მოვათავსოთ ქაღალდჩაფენილ, კარაქწასმულ თუნუქის ფურცელზე და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთის განმავლობაში შევწვათ.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |