Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

Загрузка...
მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

როგორ მზადდება კულიჩი კვერცხის ნაჭუჭში / rogor mzaddeba kulichi kverckhis nachuchshi
2018-04-06, 7:10 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
170 მლ. რძე
450 გრამი ფქვილი
100 გრამი კარაქი
2 ს/კ საფუარი
150 გრამი შაქარი
70 გრამი ქიშმიში
2 ცალი კვერცხის გული
10 გრამი ლიმონის ცედრა
მწიკვი მარილი

მომზადების წესი:
მოამზადეთ ოპარა: საფუარი თბილ რძეში გახსენით. 5-7 წუთის შემდეგ ერთი ჭიქა ფქვილი და 2 სუფრის კოვზი შაქარი ჩაყარეთ. კარგად აურიეთ. დააფარეთ პირსახოცი და თბილ ადგილას 40 წუთით დადგით.
დარჩენილი შაქარი და კვერცხის გული ერთმანეთში აურიეთ. დაუმატეთ რბილი კარაქი და კვლავ ურიეთ. მიღებული მასა ოპარაში ჩაასხით, ფრთხილად მოურიეთ , ჩაყარეთ ფქვილი და ცომი მოზილეთ. ქიშმისი მდუღარე წყალი დაასხით.
ცომი თბილ ადგილას 1-1.5 საათით დატოვეთ. ის ორჯერ უნდა გაიზარდოს, მოაყარეთ ქიშმიში.
ცომი პატარა ნაწილებად გაყავით, მიეცით ბურთების ფორმა, შემდეგ კი კვერცხის ნაჭუჭში გადაანაწილეთ ისე, რომ ცომის მოცულობა ნაჭუჭის ნახევარს არ აჭარბებდეს.

მასალის წყარო — კულინარიუმი


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: nikolozqartveli | ტეგები: kverckhi, კვერცხი, კულიჩი, სააღდგომო პასკა, kvercxi, სააღდგომო სუფრა, saaghdgomo paska, saaghdgomo sufra, paskebi, kulichi ნანახია: 186 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]