მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
იაპონური კარი / iaponuri kari
2014-06-08, 5:46 PM |
შემადგენლობა:
1,2 კგ საქონლის ან ღორის ხორცი
1 დიდი თავი ხახვი
2 ცალი სტაფილო
2 ცალი პატარა კარტოფილი
2 კბილი ნიორი
4 ჭიქა ქათმის ბულიონი
1 ს.კ. თაფლი
6 ს.კ. ზეთი
8 ს.კ. ფქვილი
2,5 ს.კ. კარის ფხვნილი
მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
სტაფილო მრგვალ, მსხვილ ნაჭრებად, კარტოფილი და ხორცი კი კუბებად დავჭრათ. ხახვი წვრილად დავჭრათ. ხორცი, ხახვი და ნიორი მოვათავსოთ ქვაბში 2 ს.კ. ზეთთან ერთად და მოვშუშოთ. დავასხათ ბულიონი და 1 საათი ვხარშოთ, სანამ დარბილდება.
დავუმატოთ კარტოფილი და განვაგრძოთ მზადება. პარალელურად ტაფაზე გავაცხელოთ დარჩენილი ზეთი, დავუმატოთ ფქვილი და მოვშუშოთ გაოქროსფრებამდე. შევურიოთ კარის სანელებელი, 0,5 ჭიქა ბულიონი და ავურიოთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მივიღებთ. მიღებული მასა ავურიოთ ხორცსა და ბოსტნეულს ქვაბში, შევანელოთ მარილით და 30 წუთი ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ წვენი არ შესქელდება. გარნირად მოვამზადოთ ბრინჯი.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |