მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ნივრის სოუსი (სამარხვო) / nivris sousi (samarxvo kerdzi)
2013-04-08, 3:11 PM |
შემადგენლობა:
5-6 კბილი ნიორი
5 ნაჭერი თეთრი პური
50 გ. ზეითუნის ზეთი
ძმარი და მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
გასუფთავებული ნიორი დავამწნილოთ ძმარში 5 საათის განმავლობაში და შემდეგ დავნაყოთ. პურის გული დავალბოთ წყალში, გავწუროთ და შევურიოთ ნიორს. ავურიოთ კარგად, დავამატოთ ზეითუნის ზეთი და 1-2 კოვზი ძმარი. სოუსი უნდა იყოს ბლანტი კონსისტენციის. პური შეიძლება შევცვალოთ მოხარშული კარტოფილით.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |