მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ლობიო პომიდორში (სამარხვო) - ინგას რეცეპტით / lobio pomidorshi (samarkhvo) - ingas receptit
2018-03-24, 4:13 PM |
შემადგენლობა:
ლობიო 500 გრ;
დაფნა 1 ცალი;
პომიდორი 2 ცალი;
ხახვი 1/4 თავი;
ნიორი 1 კბილი;
მარილი;
შავი წიწაკა;
(სანელებლად გამოდგება მარილისა და წიწაკის ნაცვლად 1 კუბი ბულიონის ფხვნილიც);
ზეთი 2 ს/კ;
მომზადების წესი:
მზარეულები ლობიოს მარცვლებს ათავსებენ თიხის ჭურჭელში, ასხამენ წყალს და მთელი ღამით ტოვებენ ამ მდგომარეობაში, დილით წყალს უცვლიან და ჭურჭელს ცეცხლზე დგამენ.
ბლენდერში პომიდორს, ნიორს, ხახვსა და ცხიმს თქვეფენ ერთიანი მასის კონსისტენციამდე, ანელებენ მარილით და წიწაკით, საჭიროების მიხედვით ამატებენ ცოტაოდენ წყალს. მომზადებულ მასას საცერში ცრიან, გადააქვთ თიხის ჭურჭელში და დაბალ ცეცხლზე შუშავენ 5 წუთის განმავლობაში.
ამასობაში, ცეცხლზე შემოდგმული ლობიოც დუღულის მდგომარეობაში უნდა იყოს, მზარეულებს მარცვლები და მთელი სითხე სოუსის ჭურჭელში გადააქვთ, ამატებენ დაფნის ფოთოლს, ანელებენ მარილით, ახურავენ თავსახურს, დგამენ ღუმელში და ხარშავენ მაღალ ტემპერატურაზე 1 საათის განმავლობაში.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |