მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
გემრიელი სამარხვო კერძი – ნიგვზიანი ბადრიჯანი / gemrieli samarkhvo kerdzi - nigvziani badrijani
2015-04-14, 3:45 AM |
შემადგენლობა:
ბადრიჯანი – 1 კგ.
ზეთი – 3-4 სუფრის კოვზი
ნიგოზი – 1,5–2 ჩაის ჭიქა
ხახვი – 1-2 თავი
მწვანილი – 3-3 ძირი
ძმარი – 3-4 სუფრის კოვზი
მარილი, ნიორი, წიწაკა გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ბადრიჯანი დავჭრათ მოგრძო თხელ ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი და ცოტა ხნის შემდეგ გავწუროთ. დავაწყოთ ზეთმოსხმულ ცხელ ტაფაზე და შევწვათ. მოვამზადოთ ნიგვზიანი წვენი: წმინდად დავნაყოთ ნიგოზი, ნიორი, ყვითელი ყვავილი, სუნელი, გამოვწუროთ ზეთი; წვრილად დავჭრათ ხახვი, რეჰანი, ქონდარი, ოხრახუში, ქინძი, ნიახური, ომბალო, კამა. ყველაფერი ეს გავხსნათ ძმარში, რომელშიც არეული იქნება 5-6 სუფრის კოვზი ადუღებული, ცივი წყალი. ამ წვენში ჩავაწყოთ შემწვარი ბადრიჯანი. ასეთი წესით გაკეთებული ბადრიჯნის სუფრაზე მიტანა უკეთესია მომზადებიდან 3-4 საათის შემდეგ.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |