მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ბროკოლის კიში / brokolis kishi
2015-04-20, 3:51 AM |
შემადგენლობა:
30 გრამი კარაქი
1 თავი ხახვი, თხლად დაჭრილი
1 ჩაის კოვზი (1-2 კბილი) გაჭყლეტილი ნიორი
2 ჭიქა თხლად დაჭრილი ბროკოლი
23 სმ დიამეტრის ცომი
ჭიქა ნახევარი გახეხილი ყველი მოცარელა
4 ცალი კვერცხი, კარგად გათქვეფილი
ჭიქა ნახევარი რძე
1 ჩაის კოვზი მარილი
ნახევარი ჩაის კოვზი შავი წიწაკა
1 სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი
მომზადების წესი:
1. გააცხელეთ ღუმელი 175 C გრადუსზე.
2. დადგით ქვაბი საშუალოზე დაბალ ცეცხლზე და გაადნეთ მასში 30 გრამი კარაქი. ჩაუმატეთ თხლად დაჭრილი ხახვი, 2 წუთის შემდეგ – ნიორი ბროკოლი, და შუშეთ, სანა არ დარბილდება. დროდადრო მოურიეთ. შემდეგ გადაანაწილეთ მომზადებული ბოსტნეული ცომზე და მოაყარეთ გახეხილი ყველი.
3. შეურიეთ რძე და გათქვეფილი კვერცხი. შეაზავეთ მარილით და წიწაკით. ბოლოს შეურიეთ 1 სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი და მიღებული მასა ზემოდან მოასხით კიშს.
4. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 30-დან 50 წუთამდე.
კვებითი ღირებულება:
კალორიები: 371კ.კალ.
ქოლესტერინი: 179მგ.
ნახშირწყლები: 21.5გ.
ცხიმები: 24.9გ.
პროტეინი/ცილა: 16.1გ.
მასალის წყარო – Kulinaria.Ge
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |