Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

როგორ მოვამზადოთ ფენოვანი ცომი? / rogor movamzadot fenovani comi?
2015-04-20, 4:24 AM
www.auf.ge -

ფენოვანი ცომის სახლში მომზადება არანაირ სირთულეს არ წარმოადგენს, მის გარეშე კი ბევრი ჩვეთვის საყვარელი ცომეული კერძისა თუ დესერტის გამოცხობა წარმოუდგენელია! გაეცანით ფენოვანი ცომის მომზადების მარტივ წესს და შეუდექით ცხობას ;)

პირველ რიგში მოიმარაგეთ: 1.2 კილოგრამი ფქვილი, 1 ცალი კვერცხი, 180 გრამი კარაქი, 500 მილილიტრი ნელთბილი წყალი(ან რძე) და 1 ჩაის კოვზი მარილი.

მოათავსეთ 1 კილოგრამი ფქვილი თასში და გაუკეთეთ ჩაღრმავება. ჩაასხით წყალი, ჩატეხეთ კვერცხი და მოაყარეთ მარილი. ურიეთ ეს ინგრედიენტები რბილი ცომის მიღებამდე.

ფენოვანი ცომი

მოათავსეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე და გააბტყელეთ 20×40სმ ზომის ოთხკუთხედად. გამოიყენეთ სუფრის დანა და ცომის ნახევარს ალაგ-ალაგ მოაცხეთ კარაქი.

ფენოვანი ცომი

ზემოდან გადააკეცეთ ცომის უცხიმო ნახევარი და მოაყარეთ ფქვილი.

ფენოვანი ცომი

ხელახლა გააბრტყელეთ ცომი და გაიმეორეთ იგივე პროცედურები მანამ, სანამ კარაქი არ გამოგელევათ(დაახლოებით 5-ჯერ).

ფენოვანი ცომი

ბოლოს მიღებული ცომი ერთხელ გადაკეცეთ სიგრძეზე და რამოდენიმეჯერ სიგანეზე. შემდეგ შეფუთეთ კულინარიული ცელოფნით და შედგით საყინულეში 20 წუთით ან მაცივარში 1 საათით.

თქვენი ფენოვანი ცომი ხაჭაპურის, ლობიანის, ღვეზელებისა თუ ცომეული დესერტების მოსამზადებლად მზადაა!


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: კულინარია, მზარეული, რეცეპტი, mzareuli, რეცეპტები, kulinaria, recepti, samzareulo, receptebi, სამზარეულო ნანახია: 2321 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]