მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
გემრიელი სამარხვო კერძი – ბადრიჯანი პომიდვრით / gemrieli samarkhvo kerdzi - badrijani pomidvrit
2015-04-14, 3:42 AM |
შემადგენლობა:
ბადრიჯანი 500 გრ.
პომიდორი 300 გრ.
ხახვი 200 გრ.
ნიორი 20 გრ.
ქინძი 20 გრ.
რეჰანი 15 გრ.
მწვანე ან წითელი წიწაკა გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
ზეთი 100 გრ
მომზადების წესი:
1 – ბადრიჯანი გარეცხეთ და დაჭერით რგოლებად. პომიდორს გააცალეთ კანი და დაჭერით მრგვალ სქელ ნაჭრებად. ხახვი დაჭერით ალყა-ალყა. ნიორი, წიწაკა და მწვანილები დაჭერით წვრილად.
2 – პირველ რიგში, შეწვით ბადრიჯანი ზეთიან ტაფაზე და მომზადებისთანავე გადაიტანეთ ის ცალკე ჭურჭელზე.
3 – იმავე ტაფაში მოშუშეთ ხახვი, პომიდორი და ასევე გადაიტანეთ ცალკე ჭურჭელზე.
4 – შემდეგ, მოათავსეთ ტაფაზე ფენა ბადრიჯანი, მოაყარეთ დაჭრილი ნიორი, მწვანილები, წიწაკა, მოშუშული პომიდორი და ხახვი. შემდეგი ფენები დაალაგეთ იმავე თანმიმდევრობით.
5 – თავდახურული ტაფა მოათავსეთ საშუალო ცეცხლზე და ამზადეთ 5- 6 წუთის განმავლლობაში.
6 – ბადრიჯანი პომიდვრით მოათავსეთ თეფშზე და მოაყარეთ ზევიდან ცოტაოდენი დაჭრილი ხახვი, მწვანილები და წიწაკა.
7 – მოცემული კერძი შეგიძლიათ მიირთვათ თბილ ან ცივ მდგომარეობაში.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |