მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
კვერცხის ფორმის სააღდგომო ლაბი / kverckhis formis saaghdgomo labi
2014-08-26, 10:56 PM |
შემადგენლობა:
7 კვერცხი
ლორი ან ძეხვი
100 გრ ქათმის ფილე
მუხუდო
სიმინდი
წითელი ბულგარული წიწაკა
2 ს/კ ჟელატინი
მწვანილი
მომზადების წესი:
• მოხარშეთ ქათმის ფილე (ადუღებიდან 20 წთ) მარილიან წყალში. ასევე, დაგჭირდებათ 1 ჭიქა ბულიონი, რომელშიც ფილე იხარშებოდა.
• გახსენით ჟელატინი გადადუღებულ, გაცივებულ წყალში და დატოვეთ იმდენ ხანს, რამდენიც შეფუთვაზეა მითითებული.
• კარგად გარეცხილ კვერცხს ფსკერზე გაუკეთეთ 2-2,5 სმ დიამეტრის ნახვრეტი და გადმოასხით კვერცხის გული და ცილა. ისინი ამ შემთხვევაში ნამდვილად არ დაგჭირდებათ.
• კვერცხის ნაჭუჭის დეზინფექციისთვის მოათავსეთ ისინი რამოდენიმე წუთით თბილ, სოდიან წყალში.
• ლორი და ბულგარული წიწაკა დაჭერით პატარა კუბიკებად.
• წყალში გახსნილი ჟელატინი შეურიეთ 1 ჭიქა ბულიონს.
• კვერცხის ნაჭუჭი მოათავსეთ კვერცხის სპეციალურ დასადებზე ან პატარა ზომის ჭიქაში და ზემოთ აღნიშნული ინგრედიენტები მასში შემდეგი თანმიმდევრობით მოათავსეთ: მწვანილი, ბულგარული წიწაკა, ქათმის ფილე, მუხუდო, სიმინდი.
• მოასხით ზემოდან ჟელატინნარევი ბულიონი და ერთი ღამით მაცივარში დატოვეთ.
• მზა კვერცხს მოაშორეთ ნაჭუჭი.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |