მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ჟოლოს ტარტი / jholos tarti
2014-08-26, 10:24 PM |
შემადგენლობა:
1 ჭიქა ფქვილი
115 გრამი კარაქი
2 სუფრის კოვზი დაფქული შაქარი
4 ჭიქა ჟოლო
225 გრამი ჟოლოს ჯემი
მომზადების წესი:
1. საშუალო ზომის თასში გათქვიფეთ ფქვილი, კარაქი და შაქრის პუდრა. მიღებული მასა გააცივეთ 1 საათით.
2. გააცხელეთ ღუმელი 190 C გრადუსზე.
3. გაცივებული ცომი ხელით თანაბრად გააბრტყელეთ 24 სმ დიამეტრის ტარტის ფორმაზე. შედგით გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 10 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ აცალეთ გაცივება.
4. გადაანაწილეთ ჟოლოები გამომცხვარ ცომზე. მიიყვანეთ ჟოლოს ჯემი დუღილამდე მიკროტალღოვან ღუმელში. შემდეგ მოასხით ბისკვიტზე გადანაწილებულ ხილს.
5. შეფუთეთ ტარტი კულინარიული ცელოფნით და 1 საათით შედგით მაცივარში გასაცივებლად.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |