მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ყველიანი წვნიანი / yveliani wvniani
2014-03-07, 8:31 PM |
შემადგენლობა:
2 ნაჭერი თეთრი პური
2 ს.კ. კარაქი
1 ლ. ხორცის ბულიონი ან წყალი
7-8 ს.კ. გახეხილი ყველი (შვეიცარიული ან ჰოლანდიური)
1 ჭიქა რძისა და ნაღების ნარევი
ოხრახუში
მარილი, პილპილი, კოჭა.
მომზადების წესი:
პური დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, ჩავყაროთ ქვაბში და კარაქში შევბრაწოთ. დავუმატოთ ბულიონი და დაბალ ცეცხლზე ვხარშოთ 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დავუმატოთ რძისა და ნაღების ნარევი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ჩავყაროთ გახეხილი ყველი და ვურიოთ მის ჩადნობამდე. წვნიანი შევანელოთ მარილით, პილპილითა და კოჭათი, მოვაყაროთ დაჭრილი ოხრახუში.
რჩევა– ეს წვნიანი მდნარი ყველითაც შეგიძლიათ მოამზადოთ, ამ შემთხვევაში 200-250 გ. მდნარი ყველი დაგჭირდებათ. ორიგინალური იქნება, თუ წვნიანს მომცრო, გულამოცლილ პურებში ჩაასხამთ და ასე მიიტანთ სუფრასთან.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |