Загрузка...
ღვიძლი მოთუშული სტაფილოთი და პრასით - რეცეპტები ქართულად - Kulinaria.Auf.Ge - კულინარიის სამყარო
მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად [ მასალის დამატება ]

ღვიძლი მოთუშული სტაფილოთი და პრასით


2013-08-19, 8:26 PM

www.auf.ge -

1. მოხარშეთ ღვიძლი (თუ ფრინველისაა დაჭრა არ დაჭირდება, სხვა შემთხვევაში დაჭერით სასურველი ზომის ნაჭრებად). ხარშვისას წყალში ჩაუშვით წიწაკა, მარილი, დაფნის ფოთოლი, ხახვი, სულ ბოლოს მშრალი ღვინო დაუმატეთ. როცა მოიხარშება, გადაღვარეთ წყალი და თუ ქაფის ნარჩენები ულამაზოდ ამჩნევია - გადააავლეთ ცივი წყალი, გაშალეთ გასაშრობად სამზარეულოს სამუშაო დაფაზე და მოაყარეთ მარილი;
2. სტაფილო გათალეთ და დაჭერით ღერებად, მოთუშეთ კარაქში (მიკროტალღურში 1-1.5 წუთი) და მოაყარეთ ქონდარი;
3. დაჭერით პრასის თეთრი ნაწილი ალყა-ალყად; ბულგარული წიწაკა, ხახვი ასევე წვლილად;
4. სალათის ფოთლებს (ნაკრები ჯობია), მწვანილს, პრასის მწვანე ფოთლებს (ბოროტად ნუ გამოიყენებთ - თავის გემოზე არ წაიყვანოს) - მოასხით ღვინის ძმარი (მარილი, წიწაკა გემოვნებით);
5. თუ ცხარეს მოყვარული ხართ ზეთი შედგით დაბალ ცეცხლზე და ჩაუშვით წინასწარ დანაყილი ნიორი ან ჯანჯაფილი, მწარე წიწაკა, მარილი და აცალეთ 1-1.5 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან. შეგიძლიათ ცალკე მიიტანოთ სუფრაზე ან იქვე თეფშზე მოასხათ ღვიძლს.
ეს ცივი კერძი (აპეტაიზერი) შეგიძლიათ მოამზადოთ როგორც პერსონალური პორციებად ასევე ერთ საერთო-საზიარო კერძად.
უხდება მშრალი ღვინო.



გამოხატეთ თქვენი გემოვნება - დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: კულინარია, გემრიელი რეცეპტები, mzareuli, სტაფილოთი, kulinaria, პრასით, მოთუშული, receptebi, ღვიძლი, ხორცეული
ნანახია: 402 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
მოგვიწონეთ სოც. ქსელზე
შესვლის ფორმა
სტატისტიკა









სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0