Загрузка...
Rizoto gogrit / რიზოტო გოგრით - იტალიური კერძი - რეცეპტები ქართულად - Kulinaria.Auf.Ge - კულინარიის სამყარო
მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად [ მასალის დამატება ]

Rizoto gogrit / რიზოტო გოგრით - იტალიური კერძი


2013-03-22, 2:05 PM

www.auf.ge -

შემადგენლობა:
200 გ გასუფთავებული გოგრა;
125 გ ბრინჯი;
500 მლ ბოსტნეულის ან ქათმის ბულიონი;
100 გ. მშრალი თეთრი ღვინო;
1/2 ჭიქა გახეხილი პარმეზანი ( ან გორგონძოლა ან როკფორი);
1 პატარა ზომის მწარე წიწაკა;
1 საშუალო ზომის ხახვი;
50 გ. კარაქი;
ახლადდაფქული შავი პილპილი; მარილი გემოვნებით.

მომზადების წესი:
ხახვი გაფრცქვენით და დაჭერით წვრილ კუბიკებად. წიწაკა შუაზე გაჭერით, მოაშორეთ თესლები და დაჭერით ნახევარ რგოლებად. გოგრა დაჭერით პატარა კუბიკებად.

ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და მოთუშეთ ხახვი და წიწაკა დაბალ ცეცხლზე 5-7 წთ. დაამატეთ გოგრა და მოამზადეთ კიდევ 5 წთ. შემდეგ დაამატეთ ბრინჯი და გამუდმებით აურიეთ, 5 წთ-ის შემდეგ დაასხით ღვინო და მოამზადეთ ღვინის ამოშრობამდე. ცეცხლს დაუწიეთ.

დაადგით ცეცხლზე ქვაბი ბულიონით, მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუწიეთ ცეცხლს. ბულიონის ნახევარი დაასხით ბრინჯიან მასას და კარგად აურიეთ, სანამ ბულიონი არ ამოშრება, შემდეგ დაამატეთ დარჩენილი მეორე ნახევარი, მოხარშეთ რიზოტო 10-15 წთ. ბულიონი შეიძლება მეტი ან ნაკლები დაგჭირდეთ ბრინჯის სახეობიდან გამომდინარე, ბრინჯის მომზადების შემდეგ დაამატეთ მარილი და პილპილი. გადადგით ცეცხლიდან დაახურეთ თავსახური და გააჩერეთ 5 წთ.

გაანაწილეთ რიზოტო თეფშებზე და მოაყარეთ გახეხილი ყველი.



გამოხატეთ თქვენი გემოვნება - დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: samarxo kerdzi, samarxo kerdzebi, სამარხო კერძები, სამარხვო კერძები, samarkho kerd, სამარხო კერძი, სამარხვო კერძი, samarkhvo kerdzebi, samarxvo kerdzi
ნანახია: 327 | რამოტვირთვები: 0 | კომენტარი: 1 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
მოგვიწონეთ სოც. ქსელზე
შესვლის ფორმა
სტატისტიკა









სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0