მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ბადრიჯანი ბერძნულად / badrijani berdznulad
2014-09-03, 4:01 PM |
შემადგენლობა:
ბადრიჯანი - 500 გრ
ფქვილი - 20 გრ
წიწმატი - 40გრ
პომიდორი - 150 გრ
პილპილი - ¼ ჩ/კ
მაიონეზი - 80 გრ
ზეთი - 60 მლ
მწვანე ხახვი - 40გრ
ოხრახუში - 30 გრ
წითელი წიწაკა ტკბილი (პაპრიკა ) - 1 ცალი
მარილი
ნივრის კბილ - 2ცალი
კამა - 10გრ
მომზადების წესი:
ბადრიჯანი გავასუფთაოთ და დავჭრათ 1 სმ სისქის რგოლებად.
დაჭრილი ბადრიჯანი ამოვავლოთ ფქვლში და შევწვათ ზეთში, შემწვარი ბადრიჯანი გადავდოთ გვერდით და გავამზადოთ გულსართი.
წვრილად დავჭრათ მწვანე ხახვი, წიწმატი, სალათი, წიწაკა, ოხრახუში. პომიდორი დავჭრათ კუბიკებად.
შევბრაწოთ ზეთში მწვანე ხახვი, დავუმატოთ წიწმატი, სალათი, წიწაკა, ოხრახუში და პომიდორი.
ბოსტნეული სნარევი ცოტათი შევბრაწოთ, მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა;
ავურიოთ მაიონეზი და დასრესილი ნიორი ერთმანეთში და წავუსვათ ბადრიჯანს ზემოდან,
ხოლო ამის ზემოდან მოვათავსოთ ჩაის კოვზით ბოსტნეულის გულსართი.
ეს სალათი სუფრასთან მივიტანოთ გრილად და ოხრახუშმოყრილი.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |