Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

ორაგული მდოგვში და წიწაკაში, წითელი ღვინის სოუსით / oraguli mdogvshi da wiwakashi, tsiteli ghvinis sousit
2014-03-05, 2:14 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
2 დიდი ან 4 პატარა მწვანე ყაბაყი
4 ნაჭერი ორაგულის ფილე
1 ს.კ. ახლად დაფქული შავი წიწაკა
1 ს.კ. მდოგვის მარცვალი
2 ჩ.კ. ორეგანოს ფოთლები
2 ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი
1/2 ჭიქა წითელი ღვინო
4–6 ბაზილიკის ფოთოლი

მომზადების წესი:
მოვხარშოთ ან მოვამზადოთ ყაბაყი. გავგრილოთ და დავჭრათ წვრილ ზოლებად.

ორაგულის ფილეს მოვაშროთ ფხები და კანი. ერთმანეთს შევურიოთ შავი წიწაკა, მდოგვის მარცვლები, ორეგანო და მიღებულ ნაზავში ამოვსვაროთ ორაგულის ფილე. გავაცხელოთ ზეთი ტაფაზე და ორაგული ვამზადოთ 1–2 წთ–ი თითოეულ გვერდზე. ორაგულის ნაჭრები გადავიტანოთ საცხობ ფორმაში და შევდგათ ღუმელში, დაბალ ტემპერატურაზე.

ღვინო ჩავასხათ ქვაბში და ვადუღოთ სანამ არ შემცირდება ან შესქელდება. ყაბაყის დაჭრილი ზოლები მოვატავსოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი ან ბულიონი და ჩავყაროთ ბაზილიკის ფოთლები, გავაცხელოთ. მომზადებულ ორაგულს და ყაბაყს მოვასხათ წითელი ღვინის სოუსი.

მასალის წყარო: IntSamzareulo.Com



გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: oraguli, samarxvo kerdzi, ორეგანო, tevzeuli, მდოგვის მარცვლები, ორაგული, სამარხვო კერძები, ბაზილიკი, oregano, წითელი ღვინო ნანახია: 1947 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]