მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ჩაწნული ფუნთუშები / chatsnuli funtushebi
2014-03-01, 4:24 PM |
შემადგენლობა:
250 მლ. რძე;
1 ჭიქა შაქარი;
1-2 შეკვრა ვანილი;
2 ცალი კვერცხი;
100 გრ. კარაქი, ან მარგარინი;
1 ცალი ლიმონის ცედრა;
მწიკვი მარილი;
1 ს/კ საფუარი;
დაახლოებით 6 ჭიქა ფქვილი;
100 გრ. ქიშმიში.
მომზადების წესი:
ზემოთ აღნიშნული ინგრედიენტებისგან მოვზილოთ ფაფუკი ცომი და დავდგათ თბილ ადგილზე. რომ ამოფუვდება ჩავზილოთ და ისევ ვაცადოთ ამოსვლა,შემდეგ კი გადმოვიღოთ სამუშაო მაგიდაზე და მივცეთ სასურველი ფორმა.
ღუმელში შედების წინ ცომს თავზე გადავუსვათ კვერცხის გულისა და მაწვნის ნარევი.
გამოვაცხოთ 180-200 გრადუსზე.
მასალის წყარო: რეცეპტი ანა კოსტავასგან - კულინარიული ჟურნალი "პირველი კულინარი" / Cooking Magazine "Pirveli Culinary"
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |