Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

ხილი ჟელეში / khili jheleshi / xili jeleshi - kulinaria, namcxvari, namckhvari, torti
2014-02-23, 8:34 AM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
1 კგ. ხილი(ფორთოხალი, ყურძენი, ბანანი, ალუბალი),
45 გრ. ჟელატინი
200 გრ. შაქარი
900 გრ. თეთრი ღვინო
2 ც. ლიმონის წვენი.

მომზადების წესი:
ჟელატინი დაალბეთ წყალში 40 წუთით. ზედმეტი წყალი გადაასხით. გაფუებული ჟელატინი გაადნეთ წყლის ორთქლზე. 300 გრ. წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე და მასში გაადნეთ შაქარი. შეაგრილეთ 40º-მდე და შეურიეთ ჟელატინი. კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ღვინო. შეაგრილეთ.

ხილი დაჭერით წვრილად, დადეთ ფენებად ფორმაში და მოასხით მომზადებული ჟელე. გააციეთ სრულ შედედებამდე 3 საათის განმავლობაში. სუფრაზე გატანის წინ ფორმები რამოდენიმე წამით ჩადგით ცხელ წყალში და გადმოაბრუნეთ ბრტყელ თეფშზე. სუფრაზე მიიტანეთ დესერტის ბისკვიტთან ან ნამცხვართან ერთად.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: rogor davamzado, mzareuli, gurmani, sachmlis momzadeba, kulinariuli recepti, gemrieli receptebi, samzareulo, receptebi, rogor movamzado, sakvebi ნანახია: 1607 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]