Загрузка...
ხილი ჟელეში / khili jheleshi / xili jeleshi - kulinaria, namcxvari, namckhvari, torti - რეცეპტები ქართულად - Kulinaria.Auf.Ge - კულინარიის სამყარო
მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად [ მასალის დამატება ]

ხილი ჟელეში / khili jheleshi / xili jeleshi - kulinaria, namcxvari, namckhvari, torti


2014-02-23, 8:34 AM

www.auf.ge -

შემადგენლობა:
1 კგ. ხილი(ფორთოხალი, ყურძენი, ბანანი, ალუბალი),
45 გრ. ჟელატინი
200 გრ. შაქარი
900 გრ. თეთრი ღვინო
2 ც. ლიმონის წვენი.

მომზადების წესი:
ჟელატინი დაალბეთ წყალში 40 წუთით. ზედმეტი წყალი გადაასხით. გაფუებული ჟელატინი გაადნეთ წყლის ორთქლზე. 300 გრ. წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე და მასში გაადნეთ შაქარი. შეაგრილეთ 40º-მდე და შეურიეთ ჟელატინი. კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ღვინო. შეაგრილეთ.

ხილი დაჭერით წვრილად, დადეთ ფენებად ფორმაში და მოასხით მომზადებული ჟელე. გააციეთ სრულ შედედებამდე 3 საათის განმავლობაში. სუფრაზე გატანის წინ ფორმები რამოდენიმე წამით ჩადგით ცხელ წყალში და გადმოაბრუნეთ ბრტყელ თეფშზე. სუფრაზე მიიტანეთ დესერტის ბისკვიტთან ან ნამცხვართან ერთად.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება - დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: rogor davamzado, mzareuli, gurmani, sachmlis momzadeba, kulinariuli recepti, gemrieli receptebi, samzareulo, receptebi, rogor movamzado, sakvebi
ნანახია: 529 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *:
მოგვიწონეთ სოც. ქსელზე
შესვლის ფორმა
სტატისტიკა









სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0