მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ფარგა პამიდვრით / farga pamidvrit
2013-11-07, 3:56 PM |
შემადგენლობა:
2 თავი წითელი ხახვი,
300 გ პამიდორი ჩერი,
700 გ ფარგას ფილე,
3 ს.კ. ფქვილი,
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი,
125 მლ თეთრი ღვინო,
200 მლ ნაღები,
3 ს.კ. მარცვლოვანი მდოგვი,
2 ღერი კამა,
მარილი, პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ხახვი ძალიან წვრილად დავჭრათ. პამიდორი გავრეცხოთ და გავამშრალოთ. თევზის ფილე 2X2 სმ-ის ნაჭრებად დავჭრათ. თევზის ნაჭრებს მოვაყაროთ მარილი და ფქვილში ამოვავლოთ. ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი, დავაწყოთ ზედ თევზის ნაჭრები და მაღალ ცეცხლზე დავბრაწოთ. თევზი გადმოვიღოთ თეფშზე, ტაფაზე კი ხახვი და პამიდორი მოვათავსოთ. 1-2 წუთის შემდეგ დავუმატოთ ნაღები, ღვინო და კიდევ 2 წუთი ვშუშოთ. სოუსს დავუმატოთ მდოგვი, თევზი და 1 წუთის შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან. დავაყაროთ მარილი, წიწაკა და მოვაყაროთ დაჭრილი კამა.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |