მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ხოხობი ან გარეული იხვი ალუბლის სოუსით
2013-08-20, 12:46 PM |
შემადგენლობა:
1 ცალი გარეული იხვი ან ხოხობი,
50 გ კარაქი,
250 გ უკურკო ალუბალი თავისი წვენით,
150 მლ ალუბლის არაყი,
ცხიმი – შესაწვავად,
მარილი, პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
ფრინველს მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ღუმელი გავაცხელოთ 220 გრადუსზე. ფორმას წავუსვათ ცხიმი და ზედ ფრინველი მოვათავსოთ. დავასხათ ცოტა წყალი და 1 საათის განმავლობაში ვაცხოთ. შეწვისას ხორცს დავასხათ თავისივე წვენი, რომ კანი დაებრაწოს. შემწვარი ხორცი ცხლად შევინახოთ. შეწვის შემდეგ დარჩენილ ცხიმს დავამატოთ ალუბალი, ალუბლის არაყი და წამოვადუღოთ. შევანელოთ მარილითა და პილპილით, შემდეგ კი მოვასხათ დაჭრილ ხორცს.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |