Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

შოკოლადის პასკა / shokoladis paska - kulinaria, receptebi

შემადგენლობა:
150გ. შოკოლადი
150 გ. შაქრის ფხვნილი
1/2 ჭიქა ლიმონის და ფორთოხლის კანი
50 გ. შაქარი
800 გ. ხაჭო
50 გ. ნაღების კარაქი

მომზადების წესი:
1. გახეხეთ შოკოლადი მსხვილ სახეხზე, აურიეთ შაქრის ფხვნილი. გამოიყენეთ შავი მწარე შოკოლადი, რათა პასკა ძალიან ტკბილი არ გამოვიდეს.
2.დაჭერით ლიმონის და ფორთოხლის კანი, დაასხით მდუღარე და გააჩერეთ 5 წუთი. გადაწურეთ საწურზე, გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცზე და აურიეთ შაქარი.
3. ხაჭო გახეხეთ საწურში, თუ ხაჭო სქელია პროცედურა ორჯერ გაიმეორეთ.
4. ნაღების კარაქი წინასწარ გამოიღეთ მაცივრიდან.
ხაჭოს დაამატეთ კარაქი და მოურიეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას მიიღებდეთ.
შემდეგ დაამატეთ არაჟანი, შოკოლადი და კანი. აურიეთ მსუბუქად.
პასკის ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდი, ისე რომ გვერდებზე გადმოვიდეს. ქაღალდი რამდენიმე ადგილას ჩაჭერით.
ჩაასხით ფორმაში მიღებული მასა, ზემოდან გადააფარეთ ქაღალდის თავისუფალი გვერდები, დაადევით რაიმე სიმძიმე.
ფორმა რამდენიმე საათით ან უმჯობესია მთელი ღამით მოათავსეთ მაცივარში.
მზა პასკა გადმოაბრუნეთ თეფშზე, მოაშორეთ ფორმა და ქაღალდი.
მორთეთ შოკოლადით ან ცუკატებით


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



2013-01-14, 9:58 PM
კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: კულინარია, გემიელი რეცეპტები, დესერტი, shokoladi, paskebi, პასკა, ცომეული, შოკოლადი, paska, ტკბილეულობა
ნანახია: 2041 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]