Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

ხაჭოს პასხა ალუბლით / khachos paskha alublit
2019-12-21, 2:11 AM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
900გრ. ხაჭო
5ს.კ. არაჟანი
150გრ. კარაქი
200მლ. ნაღები, ცხიმიანობა 20% ან მეტი
5 კვერცხის გული
10 ს.კ. შაქარი
ვანილი
200 გრ. ალუბალი
0,5.ჩ.ჭ. შავი ღვინო
6-7 ს.კ. შაქარი
1 ჩ.კ. კრახმალი

მომზადების წესი:
გავატაროთ საცერში ხაჭო და დავამატოთ გათქვეფილი კარაქი+არაჟანი.
გავაცხელოთ ნაღები და დავასხათ გათქვეფილ კვერცხის გულს+შაქარს. დავდგათ ცეცხლზე (დაბალზე) მორევით მივიყვანოთ შესქელებამდე, გავაცივოთ და ხაჭოს მასას დავამატოთ.
მოვამზადოთ ალუბლის გულსართი:
ავადუღოთ ღვინო+შაქარი, 5 წუთი ვადუღოთ, ჩავყაროთ ალუბლები და კიდევ ვადუღოთ 5-7 წუთი, დავამატოთ კრახმალი. როგორც კი შესქელდება, გადმოვდგათ.
მოვათავსოთ საცერში მარლის 3 პირიანი ნაჭერი, ჩავდოთ ხაჭოს მასის ნაწილი(ცოტა გვერდებიც ამოუყვანოთ), დავადოთ გულსართი ალუბლის და ზემოდან ხაჭოს მასის ნაწილით გადავაფაროთ.
მოვუკრათ პირი მარლის ნაჭერს, დავაფაროთ თეფში და დავადოთ სიმძიმე.
ასე გავაჩეროთ მთელი ღამით მაცივარში.
დილით გადმოვიღოთ პასკა თეფშზე და მოვრთოთ შოკოლადით.
შეგვიძლია ხაჭოს მასაში ნიგოზი ან ცუკატები დავამატოთ. ხაჭოს მასა გასინჯეთ როცა შეანელებთ, თუ სიტკბო აკლია შაქრის პუდრი დავამატოთ.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: nikadzamiashvili | ტეგები: xacho, aghdgoma, saagdgomo sufra, არაჟანი, saaghdgomo sufra, პასხა, kulinaria, სლავური, რეცეპტი, agdgoma, კულინარია, recepti, slavuri, alubali, khachos paskha, დესერტი, სააღდგომო სუფრა, ალუბალი, xachos paska, პასკა, xachos pasxa, khachos paska, ხაჭოს პასხა, khacho, ხაჭოს პასკა ნანახია: 1387 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]