მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
როგორ მოვამზადოთ ალუბლისა და შავი მოცხარის ტყლაპი ტრადიციული რეცეპტით / rogor movamzadot alublisa da shavi mockharis tklapi tradiciuli recep
2019-08-27, 7:52 AM |
შემადგენლობა:
200 გრ შავი მოცხარი
200 გრ ალუბალი
150-200 გრ შაქარი
მომზადების წესი:
1. პირველ რიგში, კარგად გაასუფთავეთ და გარეცხეთ კენკრა.
2. შემდეგ მოათავსეთ კენკრა საწურზე, რომ მოშორდეს ზედმეტი სითხე.
3. ჩაყარეთ კენკრა თასში, დაუმატეთ 150-200 გრ შაქარი. კენკრის ნაზავი არ უნდა იყოს ძალიან ტკბილი.
4. დააბლენდერეთ კენკრა, რომ მიიღოთ ერთგვაროვანი, პიურესებრი მასა.
5. რეცეპტში მითითებული ინგრედიენტების რაოდენობა საკმარისია 34 სმ-იანი დიამეტრის მქონე სპეციალური საშრობის ერთი პალეტისთვის.
6. სპეციალურ საშრობზე რეზინის ფუნჯით წაუსვით ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი.
7. საშრობის ზედაპირზე თანაბრად გადაანაწილეთ კენკრის პიურე.
8. შემდეგ ჩართეთ ელექტრო საშრობი და გააშრეთ პიურე 70 გრადუსზე პირველ დღეს მთელი ღამით (8 საათით), მომდევნო დღეს კიდევ 10-11 საათით გამოაშრეთ ტყლაპი. ბოლოს კვლავ მთელი ღამით (8 საათით) გამოაშრეთ ტკბილეული 60 გრაუდსზე და საბოლოოდ მთელი დღით ლოჯიაზე მოათავსეთ.
9. ტკბილეული უკვე გამოშრა. იგი ძალიან ელასტიური უნდა იყოს.
10. გაახვიეთ ტყლაპი რულეტივით. შემდეგ კი დაჭერით პატარ-პატარა ნაჭრებად.
ძველი ტრადიციული რუსული ტკბილეული მზადაა.
გემრიელად მიირთვით!
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |