Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

მელომაკარონა (საშობაო ნამცხვარი) / melomakarona (sashobao namckhvari)
2025-03-08, 1:48 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
3 ფინჯანი ზეთი
1 გახეხილი ფორთოხლის კანი
3/4 ფინჯანი შაქარი
1 სუფრის კოვზი დარიჩინი და მიხაკი (უფრო მეტი დარიჩინი, 1.5 ჩაის კოვზი, და 0.5 ჩაის კოვზი მიხაკი)
1 სირჩა კონიაკი
2 ლიმნის წვენი
ნახევარი ფორთოხლის წვენი
2 ჩაის კოვზი სოდა
ფქვილი
1 ფინჯანი გატარებული ნიგოზი + 1 კოვზი შაქარი +ცოტა დარიჩინი, ზემოდან მოსაყრელად. 1 ფინჯანი თაფლი და 1 ფინჯანი შაქარი სიროფისათვის.

მომზადების წესი:
კარგად ავთქვიფოთ ზეთი, შაქარი, ფორთოხლის კანი, დარიჩინი, მიხაკი, კონიაკი. ფორთოხლისა და ლიმნის წვენში ჩავყაროთ სოდა და გავთქვიფოთ. ოდნავ უნდა გათეთრდეს, ფქვილი რამდენსაც შეიზელს, რათა რბილი ცომი მივიღოთ. გავაკეთოთ პატარ -პატარა გუნდები, ზემოდან დანით დავხაზოთ (ნაძვისხე, ვარსკვლავი, რომბები) და 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ.

1 თაფლის, 1 წყლისა და 1 შაქრის წილით მოვხარშოთ სიროფი. ცოტა ქაფი მოვხადოთ. სიროფი დავტოვოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე და შიგ ამოვავლოთ ნამცხვარი (ნახევარი წუთი ვაცადოთ, ცოტა რომ გაუჯდეს სიროფი). ამოვიღოთ და მოვაყაროთ წინასწარ მომზადებული ნიგოზი (შაქართან და დარიჩინთან ერთად).

რეცეპტის ავტორი — anna13 © / vinoge.com / 2009

გადმოწერა ()



გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: nikadzam0808 | ტეგები: recepti, tkbileuli, kulinaria, საშობაო, კერძი, namckhvari, კულინარია, საშობაო ნამცხვარი, namcxvari, namckhvreuli, melomakarona, mzareuli, ნამცხვრეული, რეცეპტები, sashobao, receptebi, ნამცხვარი, მელომაკარონა, gemrieli, გემრიელი, მზარეული, sashobao namckhvari, ტკბილეული, კერძები, რეცეპტი ნანახია: 80 | რამოტვირთვები: 9 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]