შემადგენლობა: გამხმარი სოკო – 225 გრ.; 2-3 თავი ხახვი; მზესუმზირის ზეთი – 5 სუფრის კოვზი; პურის ფქვილი – 1 სუფრის კოვზი; დაფნის ფოთოლი – 1-2 ცალი; დაჭრილი ქინძი – ½ ჩაის ჭიქა; შავი პილპილი – 1-2 ჩაის კოვზი; მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: გამხმარი სოკო კარგად გავრეცხოთ ცივ წყალში და დავალბოთ რამდენიმე საათით. შემდეგ მოვხარშოთ იმავე წყალში. წვრილად დაჭრილი ხახვი და ქინძი მოვხრაკოთ ზეთში. მოხარშული სოკოები ამოვიღოთ, დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ ზეთში. შემდეგ ისევ ჩავყაროთ ქვაბში, ჩავდოთ 1-2 ცალი დაფნის ფოთოლი, ჩავალესოთ ერთი სუფრის კოვზი პურის ფქვილი. შევაზავოთ მარილით და შავი პილპილით.