Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

ხბოს ხორცი ტარხუნის სოუსში / khbos khorci tarkhunis sousshi
2018-04-11, 1:29 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
1 კგ. ხბოს ხორცი
2 ბულგარული წიწაკა მწვანე
2 ბულგარული წიწაკა წითელი
50 გრ. როზმარინი ნედლი
4 ლიმონი
3 კონა ტარხუნა
300 მლ. ზეითუნის ზეთი
500 გრ. ნაღები
30 გრ. წიწაკის მიქსი
3 კბილი ნიორი

მომზადების წესი:
წინასწარ ვამზადებთ ხორცის მარინადს. ხბოს ხორცს ვრეცხავთ და ვჭრით კუბებად, ვამატებთ ზეითუნის ზეთს (250 მლ.), როზმარინს, პილპილს და ლიმონს. სასურველია დავაყოვნოთ 2 საათის განმავლობაში
ტარხუნას ვრეცხავთ და ვაბლენდერებთ ნაღებთან და ნიორთან ერთად. გავასუფთავოთ ხორცი სანელებლებისგან და მოვათავსოთ ქვაბში. მოვთუშოთ მარინადის წვენთან ერთად 1 საათის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე, დახურულ ჭურჭელში.
ვამოწმებთ, თუ ხორცი რბილია, დავამატოთ ტარხუნის სოუსი და ვადუღოთ კიდევ 5 წუთის განმავლობაში. დავამატოთ მარილი გემოვნების მიხედვით. მოვამზადოთ გარნირი: გავრეცხოთ ბულგარული, გავასუფთავოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის კუბებად, ზეითუნის ზეთში მაღალ ცეცხლზე მოვთუშოთ 5 წუთის განმავლბოაში და დავამატოთ წიწაკის მიქსი.

გარნირი დავამატოთ ტარხუნის სოუსში. მიირთვით ცხელ მდგომარეობაში.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: nikolozqartveli | ტეგები: სოუსი, კულინარია kulinaria, khbos khorci, xbos xorci, sousi, tarkhuna, tarxuna, ტარხუნა, ტარხუნის სოუსი, ხბოს ხორცი ნანახია: 999 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]