მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ხბოს ხორცი ტარხუნის სოუსში / khbos khorci tarkhunis sousshi
2018-04-11, 1:29 PM |
შემადგენლობა:
1 კგ. ხბოს ხორცი
2 ბულგარული წიწაკა მწვანე
2 ბულგარული წიწაკა წითელი
50 გრ. როზმარინი ნედლი
4 ლიმონი
3 კონა ტარხუნა
300 მლ. ზეითუნის ზეთი
500 გრ. ნაღები
30 გრ. წიწაკის მიქსი
3 კბილი ნიორი
მომზადების წესი:
წინასწარ ვამზადებთ ხორცის მარინადს. ხბოს ხორცს ვრეცხავთ და ვჭრით კუბებად, ვამატებთ ზეითუნის ზეთს (250 მლ.), როზმარინს, პილპილს და ლიმონს. სასურველია დავაყოვნოთ 2 საათის განმავლობაში
ტარხუნას ვრეცხავთ და ვაბლენდერებთ ნაღებთან და ნიორთან ერთად. გავასუფთავოთ ხორცი სანელებლებისგან და მოვათავსოთ ქვაბში. მოვთუშოთ მარინადის წვენთან ერთად 1 საათის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე, დახურულ ჭურჭელში.
ვამოწმებთ, თუ ხორცი რბილია, დავამატოთ ტარხუნის სოუსი და ვადუღოთ კიდევ 5 წუთის განმავლობაში. დავამატოთ მარილი გემოვნების მიხედვით. მოვამზადოთ გარნირი: გავრეცხოთ ბულგარული, გავასუფთავოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის კუბებად, ზეითუნის ზეთში მაღალ ცეცხლზე მოვთუშოთ 5 წუთის განმავლბოაში და დავამატოთ წიწაკის მიქსი.
გარნირი დავამატოთ ტარხუნის სოუსში. მიირთვით ცხელ მდგომარეობაში.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |