Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

გემრიელი შვეიცარიული ღვეზელი ბერძნული კაკლით / gemrieli shveicariuli ghvezeli berdznuli kaklit
2017-09-28, 11:55 AM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
300 გრამი ფქვილი
215 მლ ნაღები
160 გრამი კარაქი
380 გრამი შაქარი
1 ცალი კვერცხი
0.5 ს/კ მარილი
300 გრამი ბერძნული კაკალი
1.5 ს/კ თაფლი
25 გრამი ნუში

მომზადების წესი:
1. კარაქი დაჭერით და 5 წუთით გააჩერეთ. გაცრილ ფქვილს დაუმატეთ: მარილი, 130 გრამი შაქარი, კვერცხი, 200 მლ ნაღები და რბილი კარაქი. აურიეთ კარგად. მიღებული ცომი ორ თანაბარ ნაწილად გაყავით, საცხობ ქაღალდში გადაახვიეთ და მაცივარში 40 წუთით შედგით.
2. მანამდე შიგთავსი მოამზადეთ. დარჩენილი შაქარი ტაფაზე დაყარეთ და დაბალ ცეცხლზე დადგით. არ აურიოთ. ჩაამატეთ ნაღები და ხარშვა კიდევ 5-8 წუთი გააგრძელეთ. ხშირ-ხშირად ურიეთ. ბერძნული კაკალი და ნუში დაჭერით. შემდეგ კი კაკალი და თაფლი ტაფაში ჩაამატეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და კარგად აურიეთ.
3. ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან. საცხობ ფორმაზე პერგამენტის ქაღალდი დააფარეთ და ცომის ორივე ნაწილი ფენებად დააწყვეთ. ერთ ნაწილზე შიგთავსი გადაუსვით, ზემოდან მეორე ნაწილი დააფარეთ. აცხვეთ ერთი საათის განმავლობაში 180 გრადუსზე.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: nikolozqartveli | ტეგები: ღვეზელი, saberdzneti, samzareulo, კაკალი, kakali, ghvezeli, kulinaria, recepti, shveicaria, gvezeli ნანახია: 1061 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]