მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
კარტოფილის პიურესა და ძროხის ფარშისგან დამზადებული ბრაწულა / kartofilis piuresa da dzrokhis farshisgan damzadebuli bratscula
2017-06-21, 8:13 PM |
შემადგენლობა:
1 კგ კარტოფილი
1 ცალი ხახვი
25 გრამი კარაქი
400 გრამი ძროხის ხორცი
2 ს/კ არაჟანი
მარილი, პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
ხორცი და ხახვი წვრილად დაჭერით. ორივე გამოატარეთ და ფარში დაამზადეთ. კარტოფილი გაასუფთავეთ, დაწერით და მარილიან წყალში მოხარშეთ. ფარშს მარილი და პილპილი მოაყარეთ. ტაფაზე შეწვით. თუ ფარში ზედმეტად მშრალი გამოვიდა, ცოტაოდენი წყალი დაამატეთ.
კარტოფილის ქვაბიდან წყალი გადაწურეთ და მასში კარაქი დაამატეთ. კარტოფილისგან პიურე გააკეთეთ.
საცხობ ფორმას საცხობი ქაღალდი გადააფარეთ და კარაქი გადაუსვით. პიურის ნახევარი ფორმაზე თანაბრად გადაანაწილეთ. შემდეგ კი ზემოდან ფარში გადაატარეთ. ფარშის ზემოდან დარჩენილი პიურე გადაუსვით. საბოლოო ფენა კი არაჟანია.
აცხვეთ ღუმელში 180 გრადუსზე იქამდე, სანამ ბრაწულა ოქროსფერ ფერს არ მიიღებს.
გემრიელად მიირთვით.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |