Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

ბატკნის ბარკალი ნივრითა და როზმარინით / batknis barkali nivrita da rozmarinit
2017-06-21, 7:16 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
თეთრი ღვინო - 200 მლ
როზმარინი - რამდენიმე ტოტი
ნიორი - 1 დიდი თავი
ბატკნის ბარკალი - 2.5-2.7 კგ
მარილი და პილპილი
ხახვი - 2 თავი

მომზადების წესი:
ღუმელი გაახურეთ 150 გრადუსზე.
ბარკალს წაუსვით ზეითუნის ზეთი. ბასრი დანით გაუკეთეთ ჭრილები და ჩაუდეთ ნივრის კბილები, ისე რომ ხორციდან არ ჩანდეს. ჭრილებში ასევე ჩაუდეთ ცოტაოდენი როზმარინის ღეროები. მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
ღრმა ჭურჭელში ძირზე დაალაგეთ მსხვილად დაჭრილი ხახვი, ზემოდან დაადეთ ბარკალი, დაასხით ღვინო და კარგად შეფუთეთ ფოლგით და შედგით ღუმელში 4-4.5 საათით. ბოლოს მოხადეთ ფოლგა და ტემპერატურას აუწიეთ 200 გრადუსზე, რომ ხორცი დაიბრაწოს. შემწვარი ხორცი 20 წუთით დავასვენოთ და შემდეგ დავჭრათ.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: nikolozqartveli | ტეგები: რეცეპტი, კულინარია, ბატკანი, batkani, gemrieli kerdzi, batknis xorci, ბატკნის ხორცი, გემრიელი კერძი, kulinaria mzareuli receptebi, batknis khorci ნანახია: 973 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]