მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ბატკნის ხორცის ჩაშუშული / batknis khorcis chashushuli
2017-06-21, 6:49 PM |
შემადგენლობა:
ჩილი წიწაკა
ნიორი - 4-5 კბილი
კამა - 2 კონა
ოხრახუში - 3 კონა
ქინძი - 3 კონა
ხახვი - 4-5 ცალი
ბატკნის ხორცი - 1.5 კგ
მარილი
მომზადების წესი:
ხორცი დაჭერით და დაბრაწეთ მაღალ ცეცხლზე, ქვაბში.
დაჭერით ხახვი, მწვანილი, წიწაკა.
დაბრაწულ ხორცს დაამატეთ ხახვი, მარილი და პილპილი. აურიეთ და დაბალ ცეცხლზე შუშეთ დაახლოებით 1 საათი, სანამ ხორცი არ დარბილდება. თუ თავისი წვენი არ ჰყოფნის, ცოტა წყალი დაამატეთ.
დარბილებულ ხორცს დაამატეთ მწვანილი, წიწაკა და ნიორი. აურიეთ, წამოადუღეთ და ხარშეთ კიდევ 2-3 წუთი. გამორთეთ ცეცხლზი და დატოვეთ კერძი თავდახურულ ქვაბში ცოტა ხნით. რატა არომატი უკეთ გაუჯდეს. შემდეგ ამოიღეთ თეფშებზე.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |