მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ტალიატელე ბოლონეზეს სოუსით / taliatele bolonezes sousit
2014-04-16, 5:14 AM |
შემადგენლობა:
Barilla-ს ბოლონეზეს მაკარონი
ბოლონეზეს სოუსი
ბოლონეზეს სოუსი (ხორცის სოუსი)
100 გრ ღორის ხორცი
100გრ ძროხის ხორცი
50 გრ სტაფილო
50გრ ნიახურის ძირები
50 გრ ხახვი
¼ ჭიქა ზეითუნის ზეთი
80 გრ ტომატ პასტა
½ ჭიქა მშრალი წითელი ღვინო
მარილი, პილპილი გემოვნებით
წყალი გემოვნებით
1 ტოტი როზმარინი
60გრ გახეხილი პარმეზანი
1კბილი ნიორი
მომზადების წესი:
სოუსის მოსამზადებლად გავატაროთ ხორცი და ბოსტნეული, მოვათავსოთ ქვაბში, დავუმატოთ ცოტაოდენი კარაქი და მოვთუშოთ ნელ ცეცხლზე სანამ ყავისფერს არ მიიღებს, შემდეგ დავუმატოთ ღვინო და წყალი. ბოლოს ტომატი, მარილი და პილპილი. მოვურიოთ. სოუსი არ უნდა ეკრობოდეს კედელს. მოვხარშოთ „ტალიატელე“, გადავწუროთ და შევაზავოთ სოუსით, სუფრაზე მიტანის წინ მოვაყაროთ გახეხილი პარმეზანი.
მასალის წყარო: Makaroni.Ge
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |