ტორტი “როზმარი” / torti "rozmari" - tkbileuloba, tortebi, kulinaria - რეცეპტები ქართულად - Kulinaria.Auf.Ge - კულინარიის სამყარო
Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

ტორტი “როზმარი” / torti "rozmari" - tkbileuloba, tortebi, kulinaria
2014-02-22, 11:17 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
ცომისთვის: 3 ც. კვერცხი,
1,5 ჩ/ჭ შაქარი,
3 ჩ/ჭ არაჟანი,
2 ჩ/ჭ პურის ფქვილი,
1 ჩ/ჭ სოდა,
1 ჩ/ჭ ყაყაჩოს თესლი,
1 ჩ/ჭ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი,
1 ს/კ მაგარი ყავა. კრემისთვის: 2 ც. კვერცხი,
0,5 ჩ/ჭ შაქარი,
300 გრ. კარაქი,
0,5 ჩ/ჭ რძე,
2 ჩ/კ ფორთოხლის,
გახეხილი კანი,
3 ს/კ გარჩეული ნუში.

მომზადების წესი:
კვერცხი და შაქარი გათქვიფეთ, დაუმატეთ არაჟანი, სოდა, ფქვილი, სწრაფად მოზილეთ ცომი, გაყავით 3 ნაწილად. ერთ ნაწილს შეურიეთ ყაყაჩოს თესლი, მეორეს - ნიგოზი, მესამეს - ყავა. გამოაცხეთ ცხიმწასმულ ფირფიტაზე ჰაერღუმელში 210°-ზე, თითოეული 15-20 წუთი.

მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით. გააგრილეთ. კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ წყლის ცხელ აბანოზე. ნელნელა დაუმატეთ რძე, ფორთოხლის კანი, მადერა, გააგრძელეთ თქვეფა შესქელებამდე, შემდაგ გააგრილეთ. კარაქი ათქვიფეთ, ნელნელა შეამატეთ რძიანი კვერცხის მასა, დაუმატეთ კრემს წვრილად დაჭრილი 1 ს/კ ნუში. ფირფიტებს წაუსვით კრემი, მორთეთ მთელ-მთელი ნუშით (2 ს/კ).

ხარშვის დროს დაუმატეთ მცირე რაოდენების წყალში გახსნილი ფქვილი, ნიახური და ბროწეულის წვენი. სუფრაზე გაიტანეთ გაციებული.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: InterestingSite | ტეგები: rogor davamzado, mzareuli, gurmani, sachmlis momzadeba, kulinariuli recepti, gemrieli receptebi, samzareulo, receptebi, rogor movamzado, sakvebi - See ნანახია: 687 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: