Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

უზბეკური უგემრიელესი წვნიანი ცხვრის ხორცით - მასტავა / uzbekuri ugemrielesi tscvniani ckhvris khorcit - mastava
2018-03-28, 0:44 AM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
500 გრამი ცხვრის ხორცი
300 გრამი კარტოფილი
200 გრამი ბულგარული წიწაკა
300 გრამი ხახვი
100 გრამი პომიდორი
30 გრამი ტომატის პასტა
100 მლ. მზესუმზირის ზეთი
150 მლ. ქათმის ბულიონი
ბაზილიკი, კორიანდრი, ძირა, ქინძი გემოვნებით

მომზადების წესი:
ხორცი დიდ ნაჭრებად, მწვანილი კი წვრილად დაჭერით. კარტოფილი და ხახვი გაფცქვენით და კარგად გარეცხეთ. დაჭერით შემდეგ ინგრედიენტები: კარტოფილი, პომიდორი, ხახვი, სტაფილო და ბულგარული. ბრინჯი თბილ წყალში 20 წუთით ჩაალბეთ.
ტაფაში ზეთი მაღალ ცეცხლზე შეაცხელეთ. მასში ხახვი შეოქროსფერებამდე შეწვით. დაუმატეთ ხორცი. როგორც კი მისი ფერი შეიცვლება, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ჩაანატეთ ბულგარული და სტაფილო. ამზადეთ 3 წუთის განმავლობაში.
ჩაყარეთ დაჭრილი კარტოფილი და მწვანილი. ბულიონში ტომატის პასტა აურიეთ და წვნიანში ჩაასხით. დაელოდეთ ადუღებას. დაამატეთ პომიდვრები და კარტოფილი. ამზადეთ 10 წუთის განმავლობაში. ტაფაში წყალი ისე ჩაასხით, რომ მან მთელი ინგრედიენტები დაფაროს.
ცეცხლს ოდნავ ჩაუწიეთ. წვნიანი უნდა ადუღდეს. ადუღებიდან 15 წუთის შემდეგ, ჩაამატეთ ბრინჯი. კიდევ 15 წუთის შემდეგ, მასტავა მზად იქნება.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: nikolozqartveli | ტეგები: უზბეკური სამზარეულო, კულინარია, ცხვრის ხორცი, mastava, ckhvris khorci, uzbekuri samzareulo, cxvris xorci, uzbekuri kerdzi, უზბეკური კერძი, მასტავა ნანახია: 759 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]