შემადგენლობა:
1 კგ ყაბაყი, გასუფთავებული და დაჭრილი
1 მწვანე ბულგარული წიწაკა, დაჭრილი
1 ხახვი, დაჭრილი
2 ჭიქა მდნარი ყველი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
ქვაბში ერთად მოვათავსოთ ყაბაყი, მწვანე ბულგარული წიწაკა და ხახვი, წყალი დავასხათ ისე რომ დაიფაროს ბოსტნეული. მივიყვანოთ წამოდუღებამდე, დავუწიოთ ცეცხლს და ვადუღოთ ბოსტნეულის დარბილებამდე, დაახლოებით 15 წთ-ი, შემდეგ გადაწურეთ.
ბოსტნეული დავაბლენდეროთ ბლენდერის საშუალებით. დავაბრუნოთ მასა ქვაბში და დავამატოთ მდნარი ყველი, ვადუღოთ მანამ ყველი სრულად არ გადნება.