მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ლეღვის ტყლაპი (აფხაზური)
2013-01-23, 2:25 AM |
შემადგენლობა:
ლეღვი 1კგ.
შაქარი 300გრ.
წყალი 1 ჭიქა.
მომზადების წესი:
ლეღვი გავასუფთავოთ კანისგან, მოვათავსოთ ღრმა ჯამში და კარგად ჩავჭყლიტოთ. წყლისა და შაქრისგან მოვამზადოთ სიროფი, როდესაც ადუღდება ჩავყაროთ დაჭყლეტილი ლეღვი და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე 1 საათი, პერიოდულად ვურიოთ. მომზადებული მასა (პიურე) გავაცივოთ, შემდეგ მოვათავსოთ ხის დაფაზე (დანით გავასწოროთ დაფის მთლიან ზედაპირზე თხლად) და გავაშროთ მზეზე. გამხმარი ტყლაპი დავჭრათ სიგრძეზე დანით, გადავახვიოთ რულეტისებურად და შევინახოთ მშრალ ადგილზე.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |