Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

გემრიელი დესერტი - ქლიავის ჯემი / gemrieli deserti - qliavis jemi
2017-08-21, 7:30 AM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
1,3 კგ ქლიავი
500 მლ თეთრი მშრალი ღვინო
1.1 კგ შაქარი

მომზადების წესი:
ქლიავი შუაზე გაყავით. თუ მაინც დიდი ზომის ნაჭრები იქნება, ისინი კვლავ შუაზე გაყავით. ემალის ქვაბში შაქარი ჩაყარეთ და ღვინო ჩაასხით. მოადუღეთ სიროფი. ქლიავის ნაჭრები მდუღე სიროფში ჩააწყვეთ და ხის კოვზით კარგად აურიეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და 3-4 საათით გააჩერეთ.
დროის გასვლის შემდეგ კვლავ ცეცხლზე დააბრუნეთ და კვლავ აადუღეთ. შემდეგ კი გააცივეთ. ეს უნდა გაიმეოროთ სამჯერ. ჩაასხით სტერილიზებულ მშრალ ქილებში და მოხუფეთ.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: ninamzareuli | ტეგები: შაქარი, jemi, qliavi, ჯემი, ქლიავი, tetri mshrali ghvino, shaqari, მურაბა, თეთრი მშრალი ღვინო, muraba ნანახია: 1711 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]