მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
განსაკუთრებით გემრიელი მაყვლის მურაბა / gansakutrebit gemrieli mayvlis muraba
2017-08-21, 1:18 PM |
შემადგენლობა:
2 კგ. მაყვალი
1.8 კგ. შაქარი
მომზადების წესი:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. საცხობ ლანგარზე დააფინეთ პერგამენტი.
მაყვალი გარეცხეთ და 4 ნაწილად გაყავით. ჩაყარეთ თასში თითოეული ნაწილი და ფენა-ფენა დააყარეთ შაქარი.
დააფარეთ და დატოვეთ სულ მცირე 5 საათით.
გადაიტანეთ ღრმა ქვაბში მოსახარშად.
აადუღეთ და ადუღეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე 1 სთ და 15 წუთით.
ფრთხილად იყავით რომ არ ჩაიხარშოს და არ ჩაიშალოს.
ქილები გარეცხეთ. ქილები და თავსახურები გაასტერილეთ და ჩაასხით ცხელი მურაბა.
შეინახეთ მშრალ, ბნელ, გრილ ადგილას.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |