Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora

მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად

უგემრიელესი ატმის მურაბა / ugemrielesi atmis muraba
2017-08-21, 1:28 PM
www.auf.ge -

შემადგენლობა:
5 კგ. ატამი
3.7 კგ. შაქარი

მომზადების წესი:
"ატმის მურაბა შეგიძლიათ მოამზადოთ წყლით ან წყლის დამატების გარეშე. წყლის გარეშე უფრო სქელი მურაბა გამოდის."
1. ატამი გარეცხეთ და დაჭერით. შეგიძლიათ გათალოთ ან კანიანად დაჭრათ.
2. დაჭრილი ატამი და შაქარი დიდ თასში ფენა-ფენა გადაიტანეთ.
3. დააფარეთ და დატოვეთ 12 საათით, ან მთელი ღამით. შაქრის უმეტესობა ატმის წვენში გადნება.
4. ატამი და შაქარი წვენთან ერთად ღრმა ქვაბში გადაიტანეთ და კარგად ამოურიეთ.
5. საშუალო ტემპერატურაზე დაუფარებლად აადუღეთ. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთით, დროდადრო მოურიეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ 5-6 საათით. 5-6 საათის შემდეგ შემოდგით ისევ საშუალო ტემპერატურაზე. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 3 საათით, დროდადრო მოურიეთ. ფრთხილად იყავით რომ არ ჩაიხარშოს და არ ჩაიშალოს.
6. წინასწარ ძალიან ცხელ წყალში გარეცხეთ ქილები და ბოლომდე გააშრეთ. მურაბა ქილებში ჩაასხით. შეინახეთ მაცივარში ან მშრალ, გრილ, ბნელ ადგილას.


გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!



გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით



კატეგორია: რეცეპტები ქართულად | დაამატა: ninamzareuli | ტეგები: ატმის მურაბა, atmis xilfafa, ატმის ხილფაფა, ატმის ჯემი, atami, მურაბები, ატამი, murabebi, atmis jemi, atmis muraba ნანახია: 1632 | რამოტვირთვები: 0 | რეიტინგი: 2.0/2
სულ კომენტარები: 0
კომენტარის დამატება შეუძლიათ მხოლოდ დარეგისტრირებულ მომხმარებლებს
[ რეგისტრაცია | შესვლა ]