მთავარი » ფაილები » რეცეპტები ქართულად |
ეგვიპტური ნამცხვარი სიმინდის ფქვილით
2013-02-16, 9:45 AM |
შემადგენლობა:
1 ლ რძე,
250 გ სიმინდის ფქვილი,
120 გ შაქარი,
50 გ კარაქი,
3 კვერცხი,
3-4 ნაჭერი ახალი ან დაკონსერვებული ანანასი,
ვანილი.
მომზადების წესი:
რძეში ჩავყაროთ ვანილი და წამოვადუღოთ. როცა გაცხელდება, დავუმატოთ ფქვილი და სათქვეფელით ვურიოთ, რომ კარგად გაიხსნას. როცა ადუღებამდე მივა, გადმოვდგათ ცეცხლიდან, შევურიოთ კვერცხის გულები და კარაქი, შაქართან ერთად კარგად გათქვეფილი კვერცხის ცილა და კარგად ავურიოთ. ცომი ცხიმწასმულ, ფქვილმოყრილ ფორმაში მოვათავსოთ და 1 საათის განმავლობაში გამოვაცხოთ საშუალოდ გახურებულ ღუმელში.
1 ლ რძე,
250 გ სიმინდის ფქვილი,
120 გ შაქარი,
50 გ კარაქი,
3 კვერცხი,
3-4 ნაჭერი ახალი ან დაკონსერვებული ანანასი,
ვანილი.
მომზადების წესი:
რძეში ჩავყაროთ ვანილი და წამოვადუღოთ. როცა გაცხელდება, დავუმატოთ ფქვილი და სათქვეფელით ვურიოთ, რომ კარგად გაიხსნას. როცა ადუღებამდე მივა, გადმოვდგათ ცეცხლიდან, შევურიოთ კვერცხის გულები და კარაქი, შაქართან ერთად კარგად გათქვეფილი კვერცხის ცილა და კარგად ავურიოთ. ცომი ცხიმწასმულ, ფქვილმოყრილ ფორმაში მოვათავსოთ და 1 საათის განმავლობაში გამოვაცხოთ საშუალოდ გახურებულ ღუმელში.
გამოხატეთ თქვენი გემოვნება —
დააკომენტარეთ მოცემული რეცეპტი!
გაეცანით მსგავს მასალებს ტეგების მიხედვით
სულ კომენტარები: 0 | |