1– ცალი დარბილებური მარგარინი0.250გრ. 4 – კვერცხი, 2– ჭიქა შაქარი, 1 – ჭიქა ფორთოხლის წვენი, (3 ცალი ფორთოხლისგან დაახლოვებით) იმავე ფორთოხლის ცედრა (ქერქის ნახეხი) 1– ცალი ვანილი და 0.500 გრ ფქვილი, თუ ფქვილი სპეციალურად კეკსისთვისაა მაშინ არ ვიყენებთ ამომყვანს, თუ ჩვეულებრივი მაღალი ხარისხის ფქვილია მაშინ ცოტა ფორტოხლის წვენში გავსხნათ 1–ჩკ. სოდა. მომზადება ჯერ მიქსერით მარგარინს ვთქვიფავთ, შემდეგ ვამატებთ შაქარს და თითოდ კვერცხს, ვანილს, ფორთოხლის ცედრას (ნახეხს) + ფქვილს და ფორთოხლის წვენს მორიგეობით.გამოაცხობთ მარგარინით წასმულ და ფქვილით მოყრილ ფორმაში. 200*c დაბლა მაღლა = მაჩვენებელზე 55 წუთით.